Sborový zpravodaj prosinec 2022

5. prosince 2022

Přeji všem krásný a pokojný adventní čas a posílám sborový zpravodaj na prosinec.

Sborový zpravodaj prosinec 2022
5. prosince 2022 - Sborový zpravodaj prosinec 2022
Vzhledem k datu, kdy tento dopis odesílám, máme za sebou již první adventní neděli s vysluhováním sv.Večeře Páně a možnost nakoupit v Obchůdku jednoho světa.
V neděli 11.12., tedy 3. adventní, bude hostem našeho sboru bratr farář Zdeněk Bárta a přijme také slib nově zvolené dozorčí rady Diakonie. Po bohoslužbách bude možnost s bratrem farářem ještě posedět při malém občerstvení a popovídat. Srdečně na tuto neděli zveme.
4. adventní neděli, tedy 18.12. jste zváni na od 9:30 na dětskou vánoční slavnost. Vánoční hru si tentokrát připravují děti sami.
V sobotu na Štědrý den budou bohoslužby od 9:30 a počítáme při nich s větším množstvím písní - prostě si na Štědrý den hezky zazpíváme :-)
V neděli na 1.svátek vánoční se můžeme těšit na bohoslužby s vysluhováním sv. Večeře Páně.
V sobotu 31.12. se sejdeme na faře v 16.00 k rozloučení se starým rokem a různorodým programem jednotlivých účastníků. Také bude možnost vytáhnout si biblické heslo pro příští rok.
A Nový rok společně zahájíme v neděli 1.1. bohoslužbami, při kterých bude vysluhována sv.Večeře Páně. Těmito bohoslužbami nás bude provázet br. senior Susa z Liberce.
Všichni jste zváni nejen na adventní a vánoční bohoslužby, ale i na bohoslužby v průběhu celého roku. Celý program na prosinec najdete ve sborovém kalendáři zde.
 
Přeji všem krásně prožité adventní a vánoční dny, dny naděje a radosti. A mysleme v těchto dnech nejen na naše nejbližší, ale také na lidi kolem nás.
 
Na závěr zase malé zamyšlení z knihy Ty jsi se mnou:
 
Dobrotivý Bože,
mnozí z nás vyhlížejí vánoční svátky s radostí.
Jiní jsou však pod velkým tlakem,
hněv a zloba jim ztěžují život,
nemohou se vzpamatovat z rozchodů a úmrtí,
a to všechno jim plní hlavu tak,
že nedokáží vnímat nic jiného.
Rozprostři se svým dobrým Duchem
v našem středu
a nauč nás vzájemně se dělit o břemena i o radosti,
abychom společně žili z naděje.
 
HeFe