Slib dozorčí rady střediska 2022

9. prosince 2022

Diakonie ČCE - středisko v Jablonci nad Nisou má novou dozorčí radu střediska. Slib věrnosti svému poslání bude skládat při bohoslužbách třetí adventní neděle 11. prosince.

Slib dozorčí rady střediska 2022
9. prosince 2022 - Slib dozorčí rady střediska 2022

Diakonie ČCE byla zřízena naší církví již v roce 1989, kdy se krátce před listopadovými událostmi podařilo využít znejistělého státně - stranického aparátu k obnově diakonické práce, tj. pomoci chudým, slabým a ohroženým, což je jeden ze základů křesťanské víry. Naše středisko v září oslavilo patnáct let existence. Založeno bylo jako pokračování pečovatelské služby, do té doby vedené přímo naším sborem.

Letos vypršel mandát stávající dozorčí rady střediska. To je především orgán, určený ke spolupráci mezi sborem a střediskem. Staršovstvo sboru zvolilo novou a celorepubliková dozorčí rada Diakonie tuto volbu potvrdila. Dozorčí rada střediska bude v poněkud obměněné sestavě skládat slib věrnosti zásadám diakonické práce do rukou pana faráře Zdeňka Bárty, člena celorepublikové dozorčí rady, při slavnostních bohoslužbách v neděli 11. prosince.

Nové složení dozorčí rady střediska je následovné (řazeno abecedně): Petr Firbas, Daniel Chalupecký, Pavol Sajták, Olga Švejdová, Eva Vojtěchová a náhradník Přemysl Polák. Rozloučíme se s dosavadní předsedkyní dozorčí rady střediska Martou Binkovou, která se stává babičkou na plný úvazek a rozloučení to bude veliké, protože s naším střediskem byla od počátku.

Po slavnostních bohoslužbách se sejdeme k milému posezení při čaji, kávě a zákuscích v malém sálu.

Všechny vás na tuto slavnost srdečně zveme.

DCh